Linkek a témában:
Patisszonos halfasírt
Patisszonos halfasírt elkészítése. A darált halhúst összekeverjük a kinyomkodott reszelt patisszonnal, a tojásokkal, 2 marék zsemlemorzsával, sóval, borssal.Az alaposan összedolgozott masszából kis gombócokat formálunk, zsemlemorzsában megforgatjuk őket, és forró olajban kisütjük. Párolt zöldségekkel kínáljuk.
Patisszonreceptek
Receptek egy fiatal bölcsész elmesélésében. Egyszerű főzelékektől a több órás előkészületeket igénylő tortákig talál előételeket, leveseket, mindent, mi szemnek, szájnak ingere lehet. Érthető leírások, élvezetes körítéssel, humorral és valós tapasztalatokkal. Látogasson el az oldalra és válogasson kedvére a hetente többször is frissülő, bővülő kínálatból, és merítse innen az esti vacsora ötletét!
Meghatározás
A patisszon vagy patiszon , magyar nevén csillagtök nem régóta ismert zöldségfajta hazánkban, de napjainkban egyre kedveltebb tökféle. Könnyű termesztési lehetősége, igénytelensége, alacsony kalória és magas vitamintartalma miatt egyre kedveltebb , de elkészítése meg egyoldalú, ezen szeretnénk segíteni sok recepttel és ötlettel . Hűtőben és pincében hetekig eltartható, sokoldalúan felhasználható.